NuffnangX

Saturday, August 15, 2009

My 2609

Assalamualaikum...

Again... Something happened to my car today... Kali ni tayar pancit plak... Dunno whether dipancitkan or what. Aku dah tak amik peduli dah. Dengan tayar yg pancit tu... Aku gerak gak pegi kedai. Tayar tu bocor... Tapi takde paku... Since the tyres pun dah sampai time nak kena tukar... So, tukar je la...

I know... Even ada yg kata "ala... stakat tayar pancit je pun... Adat la tu... Tu pun nak kecoh..." Well... Put yourself in my situation. Baru last 2 weeks, something bad happened to my car. And ari ni jadi lagi? I can't live like this. Hidup dalam trauma... Lepas ni apa lagi? Brape minggu lagi pulak nak jadi benda baru?

After settled with the tyres, I drove straight to office. Dah dapat parking, duduk dlm kreta. Then straight naik atas tapi lepak dulu kat luar. Pas tu baru masuk office. Sedih. It's suppose to be a happy day today. Tapi mood tu langsung tak ada. I tried to be ok, but I can't. It shows. I told them not to ask about the car coz I'll cry. Tapi pas tu aku nangis gak. Sedih yg amat sangat. I cried. Orang tengah dok bersuka ria makan tapi aku nangis. Sampai merah2 muka. :) Yes, nowadays I can easily cried. Aku kan sensitif. But nowadays dah jadi oversensitive.

Mama told me to let my 2609 go. I don't think I could do that. I love my 2609. Tapi mungkin jodoh tak panjang... And I have to admit... Sometimes, apa yg kita sayang tu kita kena lepaskan... So... Do I have to let my Darling go? I don't think so!!! Kang dah tukar ngan yg baru, jadi lagi kes2 yg macam ni, tak ke lagi gila aku dibuatnya...

Duh... Apa lagi nak buat nih??? Tolong laaaa....

2 comments:

lepat pisang said...

aku turut simpatila dengan ko siti.. pada pendapat akula kan.. trade in je keta ko tu amek keta lain.tawakkal jela nak jd apa pun lepas tu.. keta
tu pun kalau nak jadi hal lagi jadi hal gak kan? so sama jer.. rasa akula..
keta ko tu mungkin dh "termakan" sumpah.tu sal jadi mcm2.cina kata dah "suwey".. hehe..
jgn marah eh.. aku beri pandangan je..

indah said...

aku rasa ... baik kau pakai merc ker ...bmw ker ...sah sah tak kena kacau ... tak pun pakai keta jenis rim dari kayu ...sah sah tak bocor