NuffnangX

Friday, November 20, 2009

Dan Tamatlah Riwayatnya....

Assalamualaikum...

Sejak balik keje malam tadi, when I try to feed Si Teleng, dia ala2 macam x bersungguh. All this while, dia sentiasa kelaparan... Tapi semalam, minum susu pun sikit2 je... Hati dah rasa tak senang... So, before I went to sleep, skali lagi, bagitau dia... "Awak kena strong... Xmo lembik2 tau... " Pastu... I'm off to sleep...

Pagi tadi, bangun2 je terus tengok dia. Panggil2 dia, and dia terus tergolek2 sampai ke muka pintu carrier dia... Tapi dah terperasan dia adalah sangat lemah. Pagi2, I akan lap2 dia dengan warm towel. Ye la, dia kan x pandai bersihkan diri dia lagi. So, if dia kencing or berak, sure mcm comot sket. So, it's my responsibility utk ensure that dia bersih... After lap2 dia, bagi dia minum susu.. Tapi minum pun sikit sangat. Dia dah start xmo minum. And dia sangat lemah. Tapi still lagi trying to stand and still cuba nak berjalan macam biasa. But today, dia tak mampu untuk itu semua. Once dia cuba nak berdiri, surely tergolek. Bila dia cuba nak jalan, tergolek lagi. Sudahnya... Dia hanya tergolek2. Cuba mencari I, so that dia boleh menyelit. Mungkin dia sejuk, nak kan haba. So, I peluk dia. Pas tu dia tido. Lepas bersihkan carrier dia, I masukkan dia balik dlm tu and dia tidur.

I knw... Hayat dia dah tak lama. Coz dia dah sangat lemah... Menangis2 I before pegi keje. If itu lah yg terbaik untuk dia, I redha. Daripada dia terus sakit, biarla dia pergi. Before pegi keje, I kiss dia lagi and bagitau dia, it's ok if dia nak terus tidur. Usap2 kepala dia and I'm off to work after that. Kuar umah.. Nangis lagi... Coz I know, itu lah last I akan tengok dia bergerak.

Yes, I know, dia hanyalah seekor kucing... Yang mama pungut dari bawah. Tapi dia juga makhluk Allah. Yang sempat I jaga. Yang I dah start sayang. Yg I dah janji akan jaga sampai dia besar. Tapi apakan daya... Mungkin itu yg terbaik. And till now... I can't stop crying...

My lovely Teleng...

Salam...

6 comments:

**Bila Comel Jadi Comot** said...

sob sob hah mati kerw huhuhu..sedeynyer...xsanggup nk trima keyataan yg die...

Siti Radz said...

a'ah... dah mati... kesian dia kan? ingatkan sempat la jaga sampai dia besar... tapi xpe la... kena blajar terima kenyataan...

chics said...

so sad :(

everybodynme said...

Sabor la.. kite pn suke kucing... x suke bile tgk kucing 2 sakit @ nak mati but stay strong k... me believe de hargai ape yg u da buat utk die... :(

everybodynme said...

Sabor la.. kite pn suke kucing... x suke bile tgk kucing 2 sakit @ nak mati but stay strong k... me believe de hargai ape yg u da buat utk die... :(

Siti Radz said...

tq dear :)