NuffnangX

Wednesday, May 05, 2010

18 tahun yang lalu

Assalamualaikum...

Sebelum 18 tahun yang lalu...

I'm my parents' only daughter. Tapi lepas tu... Adik saya ni 'keluar'. Nak kata happy sangat tu takde la. Biasa-biasa je. Coz masa tu fikir "cis, dah tak jadi perempuan tunggal dah". Masa budak ni kecik, suka dia sebab dia baby. Yes, saya sangat la suka pada baby. Tapi nak kata sayang dia macam masa dapat adik yg pertama tu.. Memang tak. Ye la... Sebab balik-balik fikir "cis, dah tak jadi perempuan tunggal dah".

Tapi bila dah lama-lama... Dia adalah salah satu sebab setiap kali balik Kuantan. Ye la. Sebab utama adalah Papa. Jadi... Dia adalah penyebab kedua. Bila Adik masuk sekolah asrama, saya rasa sedih. Coz saya tau adalah susah nak jumpa dia lepas tu. Lagi-lagi masa tu keje shift. So, kalo balik Kuantan pun time weekdays. Dia lak bukannya bleh balik every weekend. Owh sangat sedih bila lama tak jumpa ngan dia.

Now... Selain menjadi penyebab saya balik Kuantan. Dia juga adalah my secret keeper. Hehe. And she's the only person yg ada full access to my personal belongings. Be it my purse ke.. Handbag ke... Phone ke... If ada password pun, dia gak la yang tau. Memang she's the only one. Takde orang lain la yang ada access cam tu. Not even my love ones. Hah, amek ko!Betapa specialnya dia. Dan selain ketiga-tiga parents saya, saya juga kalah pada dia. Tak sampai hati to say "No" to her. If dia nak pinjam apa-apa from me pun pinjam la. Even kebiasaannya akan jadi milik dia. Takpe... Hehehe... ;)

So my dear Adik... Today, on your birthday... I'd like you to know... Instead of rasa tak best masa adik 'keluar' 18 tahun dulu, I am glad and happy that you're my sister. I love you, Sis!!!

HAPPY 18th BIRTHDAY!

Owh cepatnya masa berlalu. Budak kecik yang pernah saya anggap sebagai rival, budak kecik yang masa dia kecik-kecik suka makan carrot mentah, budak kecik yang suka duduk atas pangku orang, budak yang akan nangis and duduk bilik pastu berlakon bz tiap kali adik bradik yg besar ni nak balik dah besar panjang...

No comments: