NuffnangX

Sunday, September 24, 2006

No Air???

Assalamualaikum...

Smalam before tido, aku dah siap plan apa aku nak buat hari ni the whole day... So, aku pun smangat la kan... Plan nak pegi sana.. Pas tu sini... Nak buat tu... Nak buat nih...

And today...

Bila bangun je tido,aku realize rupanya umah xde air... Adusss.... Abis la plan aku ari nih.. Memula tu relax lagi.. Ingatkan xde air just for a while je la... Kol 10 takde.. Relax... Kol 11.30.. Still xde gak.. Cuba utk relax... Then, kol 1 still xde gak lagi.. Aku dah start xbleh relax... So, aku pun berkata la pada diri sendiri kalo air xde gak kol 2, aku gerak.. Pegi la mandi kat mana²... *Even dah tau dah nak pegi mana.. hehe* Tepat kol 2, aku pegi dapur, tgk.. still xde gak air.. Memula tu ingat nak tunggu dulu, tapi bila mengenangkan aku dah xleh tahan nak kencing.. Trus la siap.. Kuar je trus.. Baju sumer xyah risau coz dlm keta ada bag standby.. Sampai je kat tempat yg dituju.. Trus la melepaskan hajat... Lega!!! Around 5 cam tu aku pun gerak.. Coz dah janji ngan mama nak collect baju kat tailor... Agak² nak sampai umah, aku call mama and she said, umah still xde air.. And she malas nak kuar... So, I decided utk malas gak nak balik.. Hehe.. I called Mok and ask him where he is and he said dia kata dia kat Max AutoMart.. So, aku pun pegi la sana..

Apa aku buat kat sana???

Well.. Aku suh diorang buat central-lock. Maklum la.. Gen2 mmg xde central lock. I mean kalo tekan break, trus lock tu la... slama nih nak kena lock manual... SO, ari ni aku dah tuka.. Hehe... Mmg bukan keje aku la nak bikin itu ini kat keta tu.. Sumer mok yg citer kat org kat Max AutoMart tuh..



After settle pasal keta, kitorang pun balik lah... And still.. No water.. Huhu... Bosan btul!!! Kat bawah ramai gak org yg angkut air.. Cam umah setinggan kan? Since dah xde air tu.. kitorang pun gerak la pegi umah kak jaja lak coz mama nak mandi.. From Kak Jaja's house, kitorang pegi dinner.. Blk umah, still xde gak air.. Aduih... Cam ner la nih.. Hopefully, bangun sahur nanti ada la air... Insyaallah..

To all...

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN

1 comment: