NuffnangX

Monday, August 30, 2010

19th Ramadhan : Iftar @ Rumah Kuning + Shopping with the Family ;)

Assalamualaikum...


Macam ni la penuhnya meja makan masa buka puasa kat rumah kuning sabtu lepas. Meriah kan? Lagi meriah bila punya la ramai yg buka puasa skali ngan kitorang. Selain dari kitorang sekeluarga besar, ada jugak sedara mara sebelah Papa yg join skali. Rasa macam raya! Hehehe... Kira ni pre-raya la... In terms of makanan tak yah cakap la. Macam² ada! My fav dish utk ari tu adalah daging salai masak lemak cili padi. Siap tapau bawak balik lagi. Hehehe...

For those yg tak tau, Rumah Kuning is our rumah kat Rembau. Kenapa "Rumah Kuning"? Sebab rumah tu warna kuning la. Hehehe... Kira senang la nak cari umah tu. Dulu², rumah tu la the only double storey house kat area tu. Tapi sebab skarang ni dah ada gak rumah 2 tingkat lain kat kawasan tu. So, lagi senang to describe the house as rumah kuning. :)

Memula ingat nak tido sana. Lama dah kot tak tido kat Rembau. Tapi atas sebab² tertentu, kitorang balik gak malam tu. Arah balik tu singgah dulu pulak kat Mc D. Hehehe... Sedangkan masa buka tu makan tak ingat. Sampai cramp perut aku. Hahaha...

Sunday adalah hari shopping. Kitorang pegi Gardens. Ingat nak cari sandals tapi sampai ke sudah tak beli. Dah ada yg berkenan tapi takde size lak. Nyampah betul la. Tapi kannn.... Ini orang sudah jatuh cinta sama satu flat shoes kat Coach. Ikut hati mau beli. Tapi mama tak kasi ;( Nasib la kan jalan ngan Mama. If jalan sendiri², aku rasa dah beli dah kot. Hehehe... Pa, if you're reading this, nanti belanje I eh? Kitorang buka puasa kat Madam Kwan's Midvalley. Lepas buka puasa, sambung shopping lagi. :)

Gigih ni. Konon takmo shopping. Tapi... Hmmm... Sampai malas nak kira "total damage" for the day. Ok lah... Boleh la tu kan? Lagipun dah lama tak shopping... Skali skali apa salahnya... :)

No comments: