NuffnangX

Friday, October 07, 2011

Kenapa Lovebite berbahaya?

** Repost from Facebook **


Menurut Daily Mail, seorang wanita berusia 44 tahun telah lumpuh selepas terkena serangan sakit jantung akibat daripada lovebite yang di lakukan oleh kekasihnya. Wanita itu (nama tidak dinyatakan) dimasukkan ke sebuah hospital di Auckland apabila mendapati dia tidak mampu menggerakkan tangan kirinya selepas kejadian itu.

Pada mulanya, para doktor mengesyaki wanita itu telah terkena serangan sakit jantung. Walaupun mereka tidak mengetahui punca sebenar penyakit wanita itu pada awalnya. Mereka kemudiannya, memeriksa wanita itu dan menjumpai kesan lovebite dibadannya. Dan dari kesan lovebite tu, mereka dapat tahu apa punca serangan sakit jantung tersebut.

Sebenarnya lovebite yang terhasil tu, menyebabkan pembuluh darah rosak dan mengakibatkan pembentukan darah beku. Darah yang telah beku tadi mengalir ke jantung dan boleh menyebabkan strok!

So, hati hati lah semasa bersama pasangan masing masing. Jangan sampai lupa diri, nanti ada yang merana baik lelaki atau perempuan. Jangan disebabkan expressi cinta, ada yang maut.

3 comments:

ezri said...

cam ner kalau dgn gigitan? lebam?
lebih kurang ker?

Miss. Tina said...

Wah bukan main lagi tajuk kawan aku nih...love bite astaga bulih bawak penyakit baru aku tahu no...itu sebenarnya dia nak bagi hint kat sesiapa yg suka mola lovebite nih supaya berhati²...

Siti Radz said...

bersepah² kat wall FB aku... So, aku just copy paste je la kat sini. Lagipun it's a good info what... Kan? ;)