NuffnangX

Wednesday, January 11, 2012

Yang mana paling best?

Korang suka makan ayam?
Suka?
Saya laaaaaaggiii suka :)
Pastu kalau korang makan ayam, suka bahagian mana?
Ye la... Peha, kepak, dada, kaki, leher?
Saya?

Feveret saya adalah kepak.
Ataupun bahagian yg ada tulang plastik.
Korang tau tak tulang plastik?
Ala... Part dada yang ada tulang lembut tu.
Bahagian lain, saya tak kisah asalkan bukan peha.
I dunno why, tapi saya adalah tidak suka drumstick.
Bahagian lain, no problem.
Nyums... Dappp...
Sumber: google
Ada orang suka makan bahagian² pelik kan?
Errr.. Mungkin kat orang lain tak pelik la kot.
Saya kata pelik sebab saya tak makan.
Ada orang suka makan kaki dan leher ayam.

Eeuuw...
Sumber: google
Dan ada juga orang yang makan "telur" ayam. Nope. Not the telur ayam yg kita selalu makan tu.
Tapi telur yang still kat dalam tu. Huhuhu...


Ia juga dikenali sebagai Jeroan
Sumber: google
Ye. Saya tau.
Dah minat masing² kan. 
Tapiiii... Adalah sangat kembang tekak saya ni sekiranya saya nampak KAKI ayam dalam hidangan saya.
Contohnya sup nasi ayam, lauk dalca kenduri kawin yang diorang suka letak tulang2 ayam.
Soalan saya. Kenapa perlu dimasukkan kaki ayam ituuuuuu????
Hoih, serious la memotong selera.
Maaf ye. Tapi saya selalu membayangkan celah mana kaki itu telah pergi dan lebih buruk lagi, apa lah pulak yg kaki itu telah pijak.
Hadoi laa.. Kembang tekak.

Saya berjalan merata²...
Ok lah tu je kot.
Saje nak cerita pasal ayam.
Hehe...
 
Nota kaki: saya pernah dengar orang order "nak bahagian kepak belah kanan eh..." Haha... Boleh?
 
 

2 comments:

:.noRuL.: said...

kalo sye pulak suka bhg yg xde byk isi..
cthnya sama cam ct..kepak ke,pangkal peha ke.
tp bhg dada mmg kureng suke sbb byk isi..pelik x?org bukan suke bhg isi ke?hehe.
dan lg satu bhg kaki mmg xmkn...xreti nk mkn pn + geli juge sbb bhg kaki kan..
pape pn minat masing2..

(^_^)v

Miss. Tina said...

Radz aku pulak suka bahagian dada banyak isi...tp aku tak suka drumstick pada aku tak kenyang hehehe....lain org lain citarasa kan...